Катрены. 43-44

43


What is recurrence of prays, what’s a pilgrimage
If a head affairs are empty, senseless?
Let the non-christian plowman in his hard sweat,
The illiterate shepherd driving his herds
                be  honoured.

Что повторения молитв, хождения в церква,
Коль голова пуста, бессмысленны дела.
В поту пусть чтятся нехристь-хлебопашец,
Безграмотный пастух, гоняющий стада.


44

There is a beauty in your silence,
That it would be desirable me to keep silent together.
A vestige of ideas sparkles in a gentle sight,
And by music of love I ‘m ascended to the sky.

Есть красота в молчании твоём,
Что хочется мне помолчать вдвоём.
Сверкает отблеск мысли в нежном взгляде,
И музыкой любви я к небу вознесён.


Рецензии