Начало

                Болгарский
                Мир и Люди


                Н А Ч А Л О Т О

                Бараките влажни
                и бедните сгради
                отдавна са пепел.
                На тяхното място се вдигат
                дворците на новата мисъл.
                Но все пак не вярвам,
                че те са напълно изтлели.
                С търсача светлинен
                към тях се насочвам.
                Миг...
                И познатият пукот
                започва.
                Алфа и бета лъчите
                чертаят
                замислено бледо чело
                и забързани крачки,
                протегнати длани
                над уред невзрачен,
                тебеширени знаци -
                следите нечувано смели.
                И литват по тях часовете
                на новото време,
                наричано често космично
                и ядрено-взривно...

                Ана  Величкова


Рецензии