Письмо былому земляку у Лондан

Пісьмо былому земляку ў Лондан
напярэдадні 25-га Сакавіка

Как там в Лондоне погода?
Скоро ль экзит? Слышал я,
шкоты против?Вот уроды!..
И какой там курс рубля?
Дорогой наш забугорный
бывший зёма,ныне троль.
Мы тут как-нибудь бесспорно
сами спляшем нашу роль.
Озаботился б ты,что ли,
как там нынче у цветных?
Hackney Wick сменил пароли?
Кенсингтон давно притих?
Знаешь,фрэнд,не стоит,право,
видеть в людях лишь овец,
на убой идущих браво.
Это подло наконец.
Нас няшмат,сапраўдных буйных,
сапраўды,тут спрэчкі - нуль,
і пакуль мы б'ём у бубен,
б'юць нас трассэрамі куль.
Ты схаваўся ў цёплы бэйсмэнт,
лэнгрыдж вучыш трэці год,
ды аднойчы  стрым з пратэсту
заляцеў  у стыльны сквот:
крыкі,гвалт,крыві шыпеньне,
крок наперад,два назад...
Рэвалюцыі ўтрапеньне
дома дзейнічае,брат!
Ты ж нічым не дапаможаш -
"дзеці,праца,здаць аб'ект",
толькі ў скронях слова "божа!"
кроў пампуе ў  інтэлект.
21 сакавіка 2017-га,Марыліна Горка


Рецензии