Сон-82

Блогер прагне - до дрібниці
Викинуть життя в онлайн,
Навіть те, що йому сниться,
Він розказує без тайн.

Щоб чим більше підписоти,
Заманити на канал -
Й віщувати до нудоти -
Стрім-онлайн  у віртуал.

Бо він чув - це певний спосіб,
Заробить на кусень хліба
Й пачками гребти бабоси,
За рекламу серед ВІПів.

Але батько - що в мозолях
Все життя пропрацював -
Каже сину - це безодня,
Куди кожен другий впав.

Не плекай в душі ілюзій
Про миттєві заробітки,
Правда в тім, що коли лузер,
То не накопичиш біткойн.

Під ногами грунт і певність
У щомісячнім доході -
Ось найкраще із стратегій,
Незалежно від погоди.

Але блогер - щодень стрімив
І чекав донатів щедрих,
Він ловив свою ймовірність
Лампово і атмосферно.

Навіть в снах нічних тривожних
Снився куш - кільканульовий,
Сипались, як з рогу, гроші -
На рахунок міліонний.

Снилось, що наступить завтра -
Й збудеться завітний сон,
Й дочекається донату -
В банкоматі поміж скронь.


Рецензии