Ученные

                Болгарский
                Мир и Люди


                У Ч Е Н И Т Е

                Понякога си мисля - може би,
                наведени над уреди и книги
                забравят те за хорските съдби,
                за радостта на дните ни бездимни.
                И ето: блясък,
                тътен,               
                вреден прах               
                и хиляди обречени на гибел
                сега и утре.               
                И вседневен страх.               
               
                А в колбите открили са секрета
                на клетката и всяко същество,
                което идва...
                Но защо? -
                достатъчно роботи и убийци
                кръстосват наранената планета.
                И нямат край  кроежите
                на алчни политици.
                Понякога си казвам, че навярно,
                наведени над уреди и книги,
                на милионите невинни
                те виждат погледите доверчиви...

                Ана  Величкова               


Рецензии