Сильный

 
                Болгарский
                Мир и Человек


                С И Л Н И Я Т

                На мравките послушни пътя спирам
                и с клечица посоката избирам.
                Ту връщам ги назад, ту пак напред -
                със смях разбърквам тъпия им ред.

                Под моя крак те всички ще загинат.
                Мравуняка дълбоко ще разрина,
                яйцата им на слънце ще открия -
                за мигове живота ще затрия
                на мравешкото безсловесно племе,
                ненужно за юмручното ми време!

                Не съм ли Бог за мравките, кажи?
                /Ти жалко божество си щом рушиш.../

                Ана  Величкова


Рецензии