Почему?

 
                Болгарский
                Космос и Человек


                З А Щ О?

                Защо, Човек, се каниш да летиш
                в далечните космически простори?
                Злини премного си извършил ти
                и миналото тъмно с тебе спори.

                Когато гледаш ярките звезди
                каква мечта нагоре те въздига?
                С какви слова за пръв път ще редиш
                поемата на звездната си книга?

                Готов ли си за подвига голям,
                нима разбираш своя дълг огромен?
                Страхувам се да не останеш сам,
                да не пресъхне земният ти корен...

                Ана  Величкова


Рецензии