Бэхет яныбызда

Бик ан,лап  та бетэлмэдем эллэ?
Кичереп  тэ  бетермэгэнмен…
Ишегемнэн керэлмэгэннэргэ
Гафуларым  китермэгэнмен.

Картаела ахры:  беренче кат
Борылдым  да артка карадым.
Ник ашкынган гомер? Тиз-тиз атлап,
Нигэ киткэн? Ан,лый алмадым..

Яшьлектэ  бик, масая-масая,
Нилэрдер котэбез,  телибез.
Яннардагы бэхетне курмичэ,
Могж,изалар эзлэп йорибез.

Бэхеткэ михырбан кирэк булган,
Кирэк булган тик кул сузымы…
Янда булган сихри назга тулган
Мэхэббэтнен, узэк сызыгы…

«Нигэ бу боларны, еллар уткэч,
Яза?» - диеп, тан,нар калмагыз…
Артка борылып карап, вакыт ж,иткэч,
Бэхет кайдалыгын  ан,лагыз.

Бэхет янда: шуны ан,лагыз!

12 май, 2021 ел


Рецензии