Долi такi скрипучi

Долі такі скрипучі, слова вже не мають значень
Скінчилися поцілунки колишніх його пробачень
Сонце, вже стало світлом, темрява – тінню ночі
Розум, згубивши мрії, шукати їх більше не хоче

Якість - не стала мірою, кількість - не стала ціллю
Все, що було йому зайве, виводилось тільки біллю
РвАло шматками події, давило часу коліщатами
Ховалося щастя за спиною, або за міцними ґратами

Трохи тримало відчаєм, дозуючи «за» і «проти»
Або інстинктивно рятуючи кидало його в турботи
За руку вело над прірвою, крізь сутінки і тумани
А він, гордівливо-віддано носив свої власні кайдани

Що то була за памороч , що то була за хвороба?
Якась помилкова інтенція , життя  несвідома спроба?
Якийсь варіант продовження того - що втрачає силу?
Таке собі перевтілення людини - в частинку пилу.

Частинку, що мала розум,  тіло, що мало ім’я
Але не давало спокою власне загублене "Я"
І ось він від спраги пошуку в тишу безодні кинувся
І той, що комусь наснився , від сну сновидінь прокинувся...


Рецензии