Неизвестный солдат

                Болгарский
                Мир и Люди


                НЕЗНАЙНИЯТ ВОИН

                Той няма име.
                Неизвестно къде е роден.
                Никой не е чувал
                изповедта на сърцето му.
                Мълчи Времето,
                коленичило в почит.

                Спри своите крачки и ти
                топлината му да усетиш.
                На хоризонта на минало,
                днешно и бъдно
                обичта му пламти -
                сърце след сърце я подемат.

                Милиони са незнайните войни -
                от север на юг,
                от изток на запад
                грива развява
                факлата на сърцата им.
                Тя осветява живота ни кратък,
                дарява ни с вечност               
                и нова посока пред нас ще открие.

                Повярвайте всички!
                Незнайните войни сме ние
                с име Човечество.

                Ана  Величкова


Рецензии