Април

Автор: Р. Русев

Прецъфтели листенца
от бадема валят по земята,
бяла приказка в пролет,
а под тях се подава трева.
Разцъфтяха глухарчета
и стана жълто наоколо
синьо и светло.
Поникват първи листа,
след тях и лалетата цъфнаха
и в малката градинка – красота.
Кълвач почуква
по чамовият стълб
от преди тридесет години,
направил го е на решето,
така го и запомних,
все го дупчи -
явно не улучва червея.


После малко се намръщи,
облаците пуснаха сълзи, 
денят през локвите прецапа,
усмихна се на идващото лято
и стана светло.


Рецензии