Дан победе

На Црвеном тргу
Војска победника
Поносних, високих младића
И насмејаних девојака
У строју

На Црвеном тргу
Радост на лицима
Потомака храбрих ратника
У служби домовине
Заувек

На Црвеном тргу
Сад музика прати
Кораке војника
Земљом одјекује песма победника
И сета

На Црвеном тргу
Сећамо се увек
Жртава и гробова
Градова хероја и ровова
Вечних витезова палих
За слободу

Над Црвеним тргом
Лети срце моје
По бескрајном небу
Домовине твоје
Брате мој, сестро моја
Племенити руски народе!

Београд, 9. 5. 2021.


Рецензии
Црвен трг - это Красная площадь:)?

Татьяна Воронова 6   28.09.2022 12:25     Заявить о нарушении
Да,точно. Црвени трг = Красная площадь:)

Драгана Старчевич   06.10.2022 01:20   Заявить о нарушении
На это произведение написаны 4 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.