Пискаревское кладбище

 
                Болгарский
                Мир и Люди

               
                ПИСКАРЕВСКОТО ГРОБИЩЕ

                В алеята видях една жена
                с коси посребрени
                и крехки рамене.
                Притисната до влажната земя,
                тя плачеше -
                сълза подир сълза
                браздеше старческото й лице.

                Годините лекували -
                не вярвам!
                Нима сърцето може да забравя?
                Под слегналата пръст
                едни до други
                лежаха синове,
                деца, жени,
                мъже и братя.
                Една жена с превити рамене,
                глава склонила,
                безутешно плачеше.

                Ана  Величкова               


Рецензии