Вольность

                Болгарский
                Мир и Я



                В О Л Н О С Т

                Ще изоставя скърбите пресити
                и ще възкръснат в моите очи
                Земята, и небето, и звездите,
                и първите угаснали мечти.

                Ще утоля аз жаждата размирна
                в потоците на пролетния свят -
                пречистена и дръзка, из ефира
                ще полетя на моя кон крилат.

                Нагоре ще се рея, все нагоре,
                пронизана от звездни светлини.
                Но мръкне ли - ще търся пак отмора
                сред земните дихания-вълни.

                Ана  Величкова            


Рецензии