Нептах

Чого Вам бракувало, Пані?
Скажіть, чого Вам бракувало?
Я Вам освідчився в коханні,
а Вам цього здавалось мало?

Що, Пані, ще було потрібно?
Яких Вам бракувало слів?
Я став до себе не подібним,
хоч птахом я злітать хотів.

Ви, Пані, мали все від мене,
все, що лише я дати міг:
я був римовано-смиренним
нептахом біля Ваших ніг.

Я не скажу Вам більше жодних
слів, складених у світлий вірш.
Нептахом падати в безодню
не здатний і не зможу більш.

Не жду «кохаю – не кохаю»,
я знаю: справа не в словах...
Чого Вам бракувало, знаю –
Вам так подобався нептах...


Рецензии