Шелестять в день травневий берези...

Из альбома "Цветы Победы"

«ШЕЛЕСТЯТЬ  В  ДЕНЬ  ТРАВНЕВИЙ  БЕРЕЗИ...»

...Золотавий світанок неспішно
З ясних променів творить корону...
В день травневий з молитвою втішно
Посилає в світ сотні свічок...

Непомітно на братських могилах,
В пам'ять вбитих в боях оборонних,
Шелестить від вітрів легкокрилих
Мирних стягів березовий шовк...

...В променистому златі сережок
І у листі берізок триває
Шлях життєвий солдатів загиблих...
Тих, чий подвиг – безсмертний в віках!!!

Душі тягнуться їхні до сонця!!!
На плакучих гілках сльози сяють!!!
Прославляє Святу Перемогу
Перше листячко в славних піснях!!!

...Кірка темна і тріщини-шрами
На стволах посивілих берізок –
Це відлуння минулої драми,
Що доставила нам стільки сліз!!!

Кожен зубчик листка молодого
Зберігає про те пам'ять слізну...
Навесні в душах знову і знову
Відзвук тих давніх років ятрить!!!

P.S.: Картинка - из интернета.


Рецензии