Детская мечта

                Болгарский
                Мир и Я

               
                ДЕТСКА  МЕЧТА

                В блажените дни на незрялата младост
                аз виждах в мечтите си свят обновен.
                Земя без пустини и ледни грамади
                и чисто от знойна умора небе.

                Вървях из алеи и улици ширни,
                в лазури се реех, морета браздях -
                навред ме посрещаха с поздрави мили
                сърца непознали омраза и грях.
 
                И къпех се в обич, и плувах в усмивки,
                така пълнозвучен шуртеше денят,
                че бързо забравях и сълзите бликнали,
                и свитата в тежък юмрук тишина.

                След много години аз вярвам по-силно
                в безумно любимата детска мечта
                и все така искам, където премина
                край мен да се плиска без страх радостта.

                Ана  Величкова            


Рецензии