Сон-77

Як присниться голівудський
Сон за змістом фільму-саги
Про вампірів, що до людської
Крові ледь тамують спрагу.

В таку ніч - неспокій крутить
Сон лихий перебиває.
Як же уві сні збагнути,
Що вампірів не буває.

Що наснився жах - та й годі,
Далі спи - змахнувши страхи,
Та навязує сон ролі,
По мотивам кіно-саги.

Як живуть в лісах вампіри,
Як чатують жертв у пустках,
Глядачі черпають з фільму,
Разом ширячи безумство.

Побут, звичаї та звички
Перейнялися з екрану -
Життя вампів до дрібнички
Вивчене, немов реальне.

Тож коли жахіття сниться,
Легко визначить вампіра -
Якщо хлопець блідолиций,
Значить, він провадний звіром.

Як в пропасниці трясеться,
Ненароком вчувши кров,
Це знак вірний - його серце
Відчува свою любов.

Наближається до вени,
Аж холоне кров від страху,
Мить - й зуби ерогенно
Впнуться в шию бідолаги.

В фільмі жертва по укусу,
Перевтілюється в вампа,
Хоче чи не хоче - мусить
Пити кров чужу до каплі.

Після сну - різко й нервово
Повертається реальність.
Нема рани, нема крові, -
Є спостошеність й безкарність.

Жах наснивсь - змахни рукою,
Упирі - сюжет кіношний,
Навіть як хтось за спиною
Геть знесилює, аж тошно.


Рецензии