Травнева пригода

То дощ, то вітер, холодно… Хоч травень…
Весна в зеніті, а тепла нема.
Нема бджілок на квітах і на травах,
Природа вся занадто вже сумна.

Допоки я гадала про негоду
Та скаржилась на непогожі дні,
Аж раптом сонце, мабуть, на догоду,
Засяяло у сірій пелені.

Як швидко оживились кволі квіти,
Зраділи життєдайному теплу!
Притих відразу і тремтливий вітер,
Розгублено шукати став імлу.

Затьохкав соловей в кущах невтомно,
Безслідно зникли привиди зажур.
Душа з полегшенням зітхнула томно,
З надією поринула в лазур...


Рецензии