Флора

                Болгарский
                Мир и Я



                Ф Л О Р А

                Какво ми действа особено -
                звездите или Луната,
                че съм пак разтревожена
                и неспокойно се мятам?

                Примамват ме годините,
                стопили се неусетно;
                завъртват ме неуловимите
                мигове птицелетни.

                Отново ставам невинната
                Флора с венче от иглика
                и под дъха ми светлинен
                пролетни извори бликат.

                Ана Величкова
      


Рецензии