Снiги за снiгами...

Сніги за снігами, а ми йдемо далі,
Та кроків не чутно, і пам'ять стиха...
То  час нас кидає рокам на поталу,
в нейронах дерев вітрюган не вчуха.

Навернемось згодом, чи знайдем дорогу?
Заблукані, зниклі, закутані в дим,
Чи наші знайомі й забуті пороги
Колись слугуватимуть людям чужим.?

Примерзли до криги крихти синиці,
Криничне  відерце  хита  журавель,
Сорока ворона в парадній спідниці
Скрегоче, торочить обабіч осель, -

Оту замовлянку,  дитячу,  про кашку -
Комусь не дісталось… Шукати дарма
«Секретик» під склом, в якім пір’ячко пташки,
Й до груші креслатої стежки нема…


Попкорн замітає нічне підвіконня,
Казкове кіно, мильна опера мрій…
Сніги за снігами і знову спросоння
Розплентуєш спогадів давній сувій.

21.01.21


Рецензии