Чому я кохаю Укра ну?

Чому я кохаю Україну?
Тому, що вона моя країна,
Україну неньку тому люблю,
Що в ній як брати і сестри люди.

В рідній Україні як у хаті
Щедрістю господарі багаті,
Затишно гостям всім і солодко,
І ще їх втішають добрим словом.

Україна як моя бабуся,
Що її прогнівати боюся,
Бо вона співає з того світу
Кожне слово наче з оксамиту.

Україна – вчителька і мати,
В ній мене нікому не зламати,
Подруга вона яка не зрадить,
Чиста. як роса в краплинах зранку.

Україно, синє небо як мрії,
Жовті поля як виконання надій,
Добрі люди як скарби вони в Україні,
Козацьким тим скарбом кожен стати зумій!

Чому Україну я кохаю,
Бо країни кращої немає,
Півні як троянди на сорочках,
Та козачки в стрічках і віночках.

А козак могутній з оселедцем
Володів завжди жіночим серцем,
Україна як козачка кожна,
З ворогом вона непереможна!

Україна, жовті колосся як коси,
А хмари як сині стрічки навколо вінка,
Україна, ти як урожайна осінь,
Ти ніби весілля козачки і козака!


Рецензии