Солдатом славиться кордон

У травні всі чекають свята,
Від генерала до солдата,
Ті що кордон охороняли,
Про них дорослі й діти знали

Був я на рубежах Ірану,
Де тільки сива старина,
Там де піски та маків море,
Коли панує ранняя весна

Від сонця там земля палає,
Хмаринки в небі не буває,
Всі дні від січня та до січня,
Дощу забутого чекає

А ночі прохолодні влітку,
Та темні-тільки зорь вогні,
Дозори прикордонні всюди,
Та страж кордону на коні

У траввні зацвітають маки,
Червоний килим з краю в край,
Панує у природі тиша,
Так мабуть виглядає рай

Це тільки зовні все казкове,
Бо кожну мить ми на війні,
До зброї,чуємо, застава!
Це сниться і тепер мені

Хвилини-і кордон закрито,
Тепер шпаринки не знайти,
Той що надумав десь сховатись,
З повиною повинен сам прийти

Без пафосу скажу,відверто,
Солдатом славиться кордон,
Кашкет зелений та пагони,
Не тільки лиш парадний фон

Під ними лицарі безстрашні,
Країни всі захисники,
З Днем прикордонника,солдати!
А келих вип"ю залюбки

 До Дня прикордонника
 28 травня-та назавжди!


Рецензии