Псалом 74. Тарасу Шевченку

          



           Тарасу Шевченку з любов’ю
           присвячується


              Григоровичу, європейці —
              пластмасові лиця!..
              Дух горить,
              а під нами Мадрид!
                І.Ш.


Псалом це знає
як повносилість Божа
край переступає
як повнокрилість всього —
вкрай переливає! —
Псалом — це — знає!
Всі крила мають —
те чим — небо
              набухає
хоч нижче ріже спротив...
Це небо — що навпроти?
все небо — льоту
вже треба — що є ризик для польоту


Все Боже
у трепеті тицьнись
скрізь — Боже
От вцілить зцілений
                в поезію —
і зможе!

09.03.2021


Рецензии