Анама

Анама саугъа тилейме, мени табхан кюнюне

Кече кюнню къыйналыб, есдюрдю мени сюйюб

Халал сютден тойдурду, халисинден джукъдурду

Аман, иги юретди, тюзню, терсни англатды!


Не керекди анагъа? Баласындан къууанса

Баласы анасына, татлы балча джагъылса,

Не керекди анагъа, баласын къолгъа алса,

Башын чачын бетчигин, джырлай-джырлай сыласа?


Баласы есюб кетсе, анасы къарайд кекге

Аллахдан тилейд насыб - балама сен бер саулукъ!

Джюрекден келген сезле, чырмаусуздула менге

Къараса ол бурулуб, сагъышы келди джуукъ.


Дуниядагъы сюймеклик, бериледи анагъа

Баласы анасына, кезюне къараб шарса

Ана къарайд балагъа, рысхысы чачларында

Ачхасы кезлеринде, мешнасы къолларында


Насыбы баласында, къууанчы джюрегинде!

Къарайд ана балагъа, сюймекликни англата

Сюйсем не бек хар кимни, анамы сюйдюм керти!

Анамча джокъ джерде, дунияда, эмда джерни башында!


Рецензии