Та, що плаче, або Серце - аж заходилось...

Серце – аж заходилось в мені...
Мов рядок чужий з чужої прози:
плакала кохана уві сні –
градом по щоках летіли сльози.

Я такого і не знав в житті,
щоб отак – аж градом, аж невпинно...
Шепотів: «Люблю... Пробач... Прости...».
Пригортав – і з болем не покинув.

Не лишив її зі сном страшним,
вибачався так, був винен наче...
Сон страшний минув, та й менше з ним...
Не люблю, коли кохана плаче,

плаче наяву чи уві сні –
це для мене значення не має,
я завжди кажу: «Пробач мені
і прости... Я так тебе кохаю...».

А за що «пробач»? Пробач – за все.
Чоловік за все відповідає,
чоловік завжди од сліз спасе
ту, що плаче, ту – яку кохає...


Рецензии
..."ту шо плаче. ту - яку кохае..."

Слава Воронов   02.05.2021 18:57     Заявить о нарушении
До серця тиснути, аби не плакали

Миклош Форма   02.05.2021 19:23   Заявить о нарушении