Пасха

                Болгарский
                Мир и Люди


                В Е Л И К Д Е Н

                Камбаните бият.
                Великден е днес.
                С Надежда света озарява.
                Изпраща на хората радостна вест
                и Вяра в живота дарява.

                Възкръсна Спасителя.
                Звездни лъчи
                над къщи и улици светят.
                И раждат се нови човешки мечти,
                и птици политат в небето.

                Днес празник голям е.
                Велика Любов
                огрява страни и народи.
                Завинаги нека великденски зов
                към братство и мир да ни води!

                Ана  Величкова            


Рецензии