Ты веришь в это?

Сегодня говорят: «Христос воскрес! —
Воистину...» — приветствие такое.
Христианином нынче называться
Привычно, это даже как родное.

И ты, наверно, тоже повторишь,
Но вот по вере, или по привычке?
Весна, тепло, зелёная трава,
Цветы цветут, и где-то в небе птички...

Сегодня праздник, кексов  напекли,
Яиц скорлупки красят разным цветом...
Христос воскрес, воистину воскрес,
Но только вот вопрос: ты веришь в это?

***


Ти віриш в це?

Сьогодні кажуть так: «Христос воскрес! —
Воістину воскрес!» — таке вітання.
Так, великодній звичай, це сьогодні
Не вперше, і, здається, не в останнє.

Ти, мабуть, скажеш, чи казав таке,
Та в цьому віра є, чи тільки звичка?
Якби ж то віра, щоб вона була
Хоча б слабка, хоч би і невеличка...

Великдень, напекли вже пасочок,
І фарба вкотре ляже на яйце...
Ти промовляєш що Христос воскрес,
Та ось питання: а чи віриш в це?


Рецензии