Ласка

Автор: Р. Русев

Цъфтят вече глухарчета,
и едно самотно лале
се подава в тревата.
Утрин целува
росата по тях
от изгряващо слънце.
Пътека от първия лъч
води в морето.
Вятър над пясъка
заличаваше стъпки,
оставени по брега
и от водорасли коси
без да ги помни.

Морето е ласка -
ръце, 
с милувки без пръсти,
без очи, само сълзи
от изплакана нежност.
Приютило ръце,
Пазещи спомени
за нещо,
с вкус на любов,
бяла и незабравена,
целувка насън
и ласка от нежна илюзия…


Рецензии