Кусок моря

    
                Болгарский
                Мир и Люди



                К Ъ С Ч Е  М О Р Е

                Късче море е в кръвта ни затворено -
                спомен от древния Праокеан.
                Откъде идваме то ни говори
                и за какво е Човекът призван.

                В него заложен е устрем свободен,
                с Разум началото да разбере -
                да се изтласка високо нагоре
                и жива глътка да загребе.

                Ана  Величкова


Рецензии