Самое чудесное

 
                Болгарский
                Мир и Человек


               
                НАЙ-ЧУДЕСНОТО

                С чудеса се гордее светът,
                те очите човешки омайват.
                За Човека отдавна мълвят,
                че е първи по бляскава слава.

                Непонятен, дори и двулик,
                паднал повече, малко изправен,
                изтървава красивия миг,
                а пък грозния често оставя.

                Той чудесно пречистен и нов
                дали някога може да стане -
                да лекува и с ум, и с любов
                на Земята горчивите рани?

                Ана  Величкова


Рецензии