Благодатный огонь

                Болгарский
                Мир и Люди

 

                БЛАГОДАТЕН  ОГЪН

                По стълбата невидима от чистото небе
                се спусна огън благодатен към човеците.
                Година след година той зове
                да бъдем по-добри, по-щедри и сърдечни.
                Пак призовани сме до дъно да се извисим,
                докрай да се пречистим от злини,
                да не допускаме омраза, глад, войни
                и ядреното бедствие голямо.

                Вземете си от огъня и не с ръцете само-
                в сърцето си дълбоко и грижливо го пазете
                и нека да ни топли и навсякъде да свети!

                Ана  Величкова


Рецензии