Олександр Бившев. Володимировi Буковському

Розпад СРСР – це найбільша геополітична катастрофа 20 століття.
Володимир Путін

Михайлу* вдячні за перебудову,
Що надала свободи нам ковток!..
Чекіст про ріки крові мріє знову
І хоче «трійок» повернути строк.

Розумних лихо з розуму спіткало.
НКВС вершив короткий суд –
Чи куля, чи в’язниця їх чекала…
У стані страху жив постійно люд.

Здається непорушною твердиня,
Ми думаємо: цей оплот – навік…
Руйнує все імперії гординя.
Урешті-решт трапляється той рік.

Як слово правди блиснуло яскраво!
Під впливом світла прапор вицвітав.
Обрушилася к бісам наддержава,
ГУЛАГові також каюк настав.

Союз перетворився на руїни,
І я відчув сповна життєвий смак.
Руйновищем радянської країни
Налюбуватися не міг ніяк…
(14 серпня 2015 року)

Примітка. Михайло* Сергійович Горбачов – Генеральний секретар ЦК КПРС в 1985–1991 роках.


Рецензии