Першы танец

У мелкі кветкі - поле белае
Сукенку-лета, ой, надзела я.
Хмурынка твар заказытала,
А я разгублена стаяла.

Не тое, каб, сказаць, нясмелая,
Але самлела сукня  белая:
Кашуля сіняя, ды ў клетаньку,
На танец запрасіла дзеваньку.

Не тое, каб, сказаць, што гордая,
Але зямля не стала цвёрдаю,
Павольна неяк захісталася…
І  што б тады з зямлёю сталася?!!

З-пад ног магла пайсці, віхлявая…
Адмова. Першая. Злінялая.
Ах ты, сукенка – лета, у  кветанькі,
Ты так ішла да твару дзеванькі!

 06.12.94


Рецензии