Минерал Чароит

 
                Болгарский
                Природа и Люди


                МИНЕРАЛЪТ ЧАРОИТ
               
                От безсънния бриз разлюляно
                като арфа морето звъни,
                а покрито с раздиплена пяна
                снежнобели се гонят вълни.

                Тръпне водната шир и се плиска
                към невидим в омарата бряг.
                Да поемат на тайните риска,
                тя зове аргонавтите пак.

                Майстор приказен в камък извая
                тази хубост от древния мит.
                Той руши и създава безкрайно,
                но е вечно в творбите си скрит.

                Ана  Величкова

                Река Чара, Амурски край


Рецензии