Сон i бiлокрилий Ангел

Ангел білокрилий знов мені наснився:
Від усього злого він оберігав,
Взяв мене за руку й щиро помолився,
«Буде все чудово!», – ось що він сказав.

Серце тріпотіло птахою у грудях,
Гнала я від себе чорнії думки.
Вірити хотіла, що все добре буде
Й довгими ще будуть всі мої стежки.

Хоч думки я гнала – сіялась тривога,
Огортав частіше пеленою страх.
Та в молитві завжди лину я до Бога…
І від цього сльози все в моїх очах.

Так хотілось думать, що усе минеться
Й буду посміхатись і життю радіть…
Від жалю і болю серце в грудях рветься,
Цього не сховати й нікуди подіть.

Сон той був пророчим чи лиш так наснився?
Це пересторога чи це добрий знак?
Наді мною Ангел злегка нахилився
І просив, щоб віри не бувало брак.

23.04.2021 р.


Рецензии