Подружжя

Подружжя на вечірці посварились.
Не розмовляють, не сміються як завжди,
Лиш  один  одного, словами ображають ,
І жалять боляче, неначе вороги!

Зневіра й ревнощі між ними пролягли.
Коханню їх обтявши крила.
Чужі слова, мов змії заповзли,
І шлях до щастя перекрили.

Бо в ревнощів затемнена душа,
Вони, дурне дитя, гордині й божевілля,
Руйнують всі найкращі почуття.
Словами, злістю,  і свавіллям!

Вже сутінки підкрались до вікна.
В кімнаті мертва тиша.
Від нього відвернулася вона,
А він вдає,ніби читає книжку.

Чому так сталося?
Душа холоне в тузі.
Повірив він чужим словам.
А не своїй дружині і подрузі

Хоч розуміє  добре сам,
Що справжнє  щастя лише там,
Де є довіра, вірність і кохання.
І де немає недовіри, зради і знущаання.

21.04. 2021р.


Рецензии