Nawolywanie

NAWOLYWANIE
Nie pomin
duszo swiata
ani jednej
lzy ludzkiej
ani jednej
postepu sciezki
ani jednej bitwy
nawet tej
niepotrzebnej
Nie przeocz
zadnych skarg
i straty
Bo zawsze
w przyszlosc
wkracza sie
caloscia zdarzen
ogromem serca
przepracowanych
Zawsze z wieksza
madroscia dziala
i umiejetnoscia
ducha rozczynienia
Tego co patrzy
ze zrozumieniem
w tyl zywym
swiatlem siega
dla sprawiedliwego
rzeczy przeszlosci
bratniego wlaczenia
18.06.1996
***
HPD


Рецензии