К Нилушке

Мир штормит тревога,
     На души наступает.
Какая дорога
     Людей всех поджидает?
Это состоянье
     Всех волнует без  конца.
Нилушки Стоянье
     Успокоит пусть сердца.
Стоял за все беды
     России белоствольной.
Люди к нему едут
     Вольно или невольно.
Хочется, чтоб в мире
     Народы проживали.
Чтоб сердца открыли
     Добру и не страдали.
20.04.21.
Молитва первая преподобному     Нилу Селигерскому от бесовских искушений и злых людей
О преподобне и богоблаженне, пастырю и начальниче, отче Ниле! Ты убо, яко имея ко Владыце Христу дерзновение и ко Пречистей Его Матери, Пресвятой Богородице, буди молитвенник и помощник и ходатай о нас, недостойных рабех твоих, живущих во святей обители сей, ей же ты начальник богоизбранной дружине братству сему, и о приходящих с верою к цельбоносным мощем твоим. Буди, помогая и заступая от злаго нашего сопротивника, яко, да твоими молитвами пребывающии на месте сем и приходящии с верою к раце мощей твоих и на всяком месте призывающии тя на помощь невредими будем от бесов и злых человек, славу и благодарение возсылающе Отцу, Сыну и Святому Духу, ныне и присно и во веки веков. Аминь.


Рецензии