Сон-71

В молодих батьків у місті,
Не трапляється запарки,
Якщо діти хочуть їсти,
Треба йти у супермаркет.

Як з городу там картопля -
Пофасована у сітки,
В целофані пучок кропу,
Проростає без націнки.

Яблука - ростуть в коробці,
Їх зривати - зайвий клопіт.
Вистачить на кілька порцій
Дивовижної шарлотки.

З ними поряд - авокадо,
Щойно з дерева зірвані,
Й пишні грона винограду -
Взимку послані з нірвани.

Безвідмовні макарони -
Що ростуть, мабуть, на полі,
Нащо, знати, як їх роблять,
Пять хвилин - й вони готові.

Мясо - не кричить й не ходить
Куркою на свіжій паші.
І нікому не зашкодить,
В вигляді асорті-фаршу.

І не буде заглядати
В очі, як дурні телята,
Котрих вчасно треба здати
В цех до мясокомбінату.

Смикати корів за цицьку -
Якось не інтелігентно,
В місті знає навіть кицька -
Молоко тече з пакетів.

Не несуться рябі кури,
Свіжий даючи продукт,
Упакований в шкарлупу,
Котра вислизає з рук.

В місті - погляди простіші
Зрілим людям притаманні,
Є що пити, є що їсти,
І є гроші у кармані.

 


Рецензии