Мова маёй душы

Мову родную п*ю,бы вадзіцу з крыніцы
І палоніць яна сэрца,думку маю.
Не магу сваёй мовай ніяк наталіцца,
Дзе кладуцца радкі,нібы зерне у раллю.
 
Бераг родны Дняпра,дзе дзяцінства ляцела,
Нараджалася першае дзе пачуццё...
Там дзяўчом русакосым смяялася,пела,
Там ад бацькавай хаты пайшла ў жыццё.

Толькі ўчора,здаецца,была маладою,
Толькі ўчора,здаецца,квітнела вясна,
Толкі ўчора ,здаецца,была я з табою...
Ну,а сёння ўжо восень стаіць ля вакна.

Шмат чаго перажыта,шмат чаго нагадана,
Ды на скроні даўно ўжо лягла сівізна...
Толькі я Беларусі спяваю аддана
Яна ў думках і ў сэрцы,як маці-адна!


Рецензии
Прыгожыя вершы! Дзякуй!

Игорь Грушевский   20.06.2021 23:29     Заявить о нарушении
На это произведение написаны 2 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.