Важкий початок - легкий кiнець

Легке оп'яніння важкою водою
з криниці, що викопав Авель
в Єдемськім Саду.
Горітиме море,
пекельний дейтерій
зайнявся на сході.
Там Каїна діти, там орки
на Захід прискорюють люту ходу.

Не хочу дивитися сни на світанку
Висотуюсь важко з осклепу,
розплющую сліпи,
дивлюсь на фіранку,
читаю там руни
на мові забутій.
Хтось пише, що буде все так,
як записано бути
на глині, на камені та на папері.

Але я не вірю.
Все можна змінити.
Зайти до адмінки,
забити логін і пароль,
розсунуться плити,
відкриється брама.
Ти код перепишеш
і всім стане ясно,
що Голий Король
нічого не вдіє.
Три царства розсипляться.
Люстро погасне
і вигляне сонце
і води легкі
покотять на морі свої баранці.

08.44. 15/04 2021
___
© Copyright: Валентин Лученко, 2021


Рецензии