Вертится...

                Болгарский
                Земля и Люди


               
                ВЪРТИ СЕ...

                Върти се натежалата Земя,
                понесла с болка бремето на Злото.
                По кръгове се лута тя сама
                с надежда да достигне до Доброто,
                а то едва просветне през тъма
                и като птица пада покосено.

                Върти се уморената Земя
                в пространството от самота студено
                и с нея в омагьосан кръгов път
                човешките й рожби се въртят.
               
                Ана  Величкова


Рецензии