what have you done to your dream

you had for too long roamed in dark
and you thought that night was the day
hundreds of corpses were profaned in your eyes
but you didn't feel like burying them
you are no traitor, you're just a fool
just like millions others throughout
poor Jesus Christ would've torn off his halo
had he known what would've followed
reply
what had kept shut your eyes?
what's happened to noble dream
bring Paradise to this realm?

wind tore off bandage right from your face
and light struck your eyes like a whip
turned out a madman took father's place
and the people were obedient sheep
all turned around in woken eyes
who was rat, is now lion and tiger
you are no traitor, just reject of life
just like millions others throughout

turn your face right back
at the still sunset
like a black-and-crimson strip
right ahead, all mist
right behind, deceit--
so what have you done to your dream?



Ария - Что вы сделали с вашей мечтой?

Ты слишком долго блуждал в темноте
И ты думал, что ночь - это день.
Ты видел сотни поруганных тел
Но предать их земле было лень.
Ты не предатель, ты просто глупец
И таких миллионы кругом.
Бедный Христос свой сорвал бы венец,
Угадай он, что будет потом...
...ответь,
Что вам мешало прозреть?
Что же случилось с мечтой -
Сделать для всех рай земной?
 
Сбросило ветром повязку с лица
И в глаза свет ударил бичом.
Оказалось, маньяк заменял вам отца,
А народ был послушным скотом.
все изменилось в прозревших глазах,
Кто был крысой - стал тигром и львом.
Ты не предатель, ты жил в дураках
И таких миллионы кругом...
...ответь
Что вам мешало прозреть?
Что же случилось с мечтой -
Сделать для всех рай земной?
 
Оглянись назад,
Там застыл закат,
Черно-красной застыл полосой.
впереди - туман,
Позади - обман,
Что вы сделали с вашей мечтой?


Рецензии