Спiвай, тендiтна пташко

<Людмила Плєвако>

Замріятись неважко –
Милує небокрай…
Співай, тендітна пташко,
На мене не зважай.

Не бійся, що побачу.
Не стримуй почуттів.
Співай. Співай, неначе
Востаннє у житті.

Співай про синє небо,
Безкрайню височінь,
Про загадкові верби
І зорі уночі.

Про сни і сподівання
На свій маленький рай,
Про ніжність і кохання –
Співай, не замовкай.

Про час, що не спіймати.
Про теплі промінці,
Що люблять залишати
Цілунок на щоці.

Про квіти синьоокі
І про джерельце теж.
Про почуття глибокі,
Які не мають меж.

Про хмари білосніжні,
Про грози і дощі…
Торкнися співом ніжним
Найтонших струн душі.

Допоки серце б’ється,
Допоки в грудях жар,
Нехай довкола ллється
Твій спів, як Божий дар.

Я вчуся в тебе жити,
Радіти, мов дитя,
Весні і кожній миті
Звичайного життя.

13.04.2021


Рецензии