Старый пень

                Болгарский
                Природа



                СТАРИЯТ  ДЪНЕР

                Старият дънер отдъхва спокойно -
                мъхест, пропукан, чепат.
                Някога с гъвкави, кичести клони
                стволът му бил е богат.

                Някога пиели жадно пчелици
                слънчев и дъхав нектар.
                Сипели звънко и влюбени птици
                пролетно-песенна жар.

                В стария дънер напира надежда,
                сякаш отново е млад.
                Зелени ресници наблизо привежда
                клонка с очи нежен цвят.

                Ана  Величкова


Рецензии