Земля

 
                Болгарский
                Земля и Космос



                З Е М Я Т А

                Със сини ореоли увенчана
                Земята е загадъчно-примамна.
                Единствена сред другите планети
                от топлината на живота свети.
                Вълнуват се поля, гори, морета
                под покрива озонен на небето.

                Обречена докрай да се върти,
                Земята има своите мечти.
                Тя иска да се ражда всеки ден
                от любовта човешка обграден.
                На Разума съзиждащата сила
                в космичния й път да я закриля.

                Ана  Величкова      


Рецензии