10. 04. 2021

вітер грається
           гримить гримучим листям
але це не осінь
                це минуле
віддано вологу темним тижням
переламу лiт
                i вiтер носить
залишок сухий
вiд свiжiх лiта проминулого
дощiв
спiзнілі ноти










зачумлене місто
тебе витискає у вулиць смурнi променади
й такi ж безпораднi так само назустрiч й навздогін
чи довго?
               чи довго?
осклiлi зiницi не свiтять
й розгублений вiтер до себе
горне твого дихання теплу надiю
i годi










мабуть
я залишивсь в ХIХ столiттi
де писали листи й це було цiла література
де важливими були отi архаїчнi чесноти
що сьогодні про них вже не згадують
навіть в судових засiданнях
навіть присяжні
свiт кригою зсунув
на березi тихiм що менi?
викинутих риб збирати
й кидати у воду щоб жили далi
так
риби forever
серед швидкоплинного часу


Рецензии