Якташларым кыйгылар

Туган якларга юл алсам,
Тарала бар кайгылар.
Менэ тагын кайтып килэм:
Ни хэллэрдэ яши икэн
Якташларым, кыйгылар?

Сабан туйларына кайтсам,
Горлэп тора бэйгелэр.
Тормыш узе – олы бэйге,
Коч эстэргэ сезгэ кайтам,
Якташларым, кыйгылар.

Тик туган жирдэ кабына
Ин изге хис-тойгылар.
Сездэн башка мин – мин тугел,
Хэрчак сезгэ тарта кунел,
Якташларым, кыйгылар.

Туган якларга юл алсам,
Тарала бар кайгылар.
Менэ тагын кайттым эле,
Исэн генэ яшисезме,
Якташларым, кыйгылар?!


Рецензии