Умырзая

Кышлардан сон язлар барын,
Сагыштан сон назлар барын
Хэбэр сала умырзая.
Тон кыскара, кон озая.
 К у ш ы м т а:
 Умырзая, умырзая,
 Узмый анын гомер зая, —
 Кунел бозларын эретэ
 Яз чэчэге умырзая.

Тормыш гузэллеген данлап,
Монлы бер жыр булып туа,
Жирне япкан салкын карны
Жылы назы белэн куа.
К у ш ы м т а:
Умырзая, умырзая,
Узмый анын гомер зая, —
Шатлык, сафлык алып килэ
Назлы чэчэк умырзая.

Бар голлэрем сулган иде,
Кунеллэрем тулган иде,
Умырзая озеп бирден,
“Сою билгем булсын”, — диден.
К у ш ы м т а:
Умырзая, умырзая,
Узмый анын гомер зая, —
Мэхэббэткэ мактау жырлый
Сою голе умырзая.


Рецензии